Van Haperen - Samen naar de top
menu
afspraak volg uw project inloggen

Al ruim 3 decennia de enthousiaste vakman op het dak

Het is tegenwoordig bijna een unicum wanneer werknemers decennialang bij dezelfde werkgever werken. Toch hebben wij bij Van Haperen Dakbedekkingen een aantal echte oudgedienden. Jeffrey Antonissen (54) is met een dienstverband van ruim 31 jaar, één van hen. We ontmoeten Jeffrey op het dak van een appartementencomplex en spreken met hem over zijn werkzaamheden en ervaringen.

Wie is Jeffrey?

Jeffrey: “Ik ben 54 jaar, kom uit Breda en ben gehuwd. Samen met mijn vrouw heb ik twee dochters, Bibi (20) en Donna (16). Inmiddels werk ik dus al 31 jaar hier en ben ik Hoofd Service Monteur. Het keuren van Arbo-voorzieningen, onderhoudswerkzaamheden en inspecties uitvoeren en het verhelpen van lekkages zijn mijn voornaamste bezigheden.”

Hoe ben je dit vak ingerold?

Jeffrey: “Toen ik op mijn 17e van de mavo kwam, wilde ik niet verder leren en ben ik voor vijf jaar als Kort Verband Vrijwilliger het leger ingegaan. Daarna ging ik op zoek naar werk en kwam ik bij een oom van Michael in dienst. Hij leerde mij het vak van dakdekker, maar door omstandigheden hield het bedrijf op met bestaan. Toen was voor mij de overstap naar Van Haperen snel gemaakt.”

Hoe heb je het vak geleerd?

Jeffrey: “Ik heb alles in de praktijk geleerd. Gewoon zelf doen en naar collega’s kijken en luisteren. Daarbij trof ik een hele fijne voorman, die mij goed begeleidde. Later heb wel diverse cursussen gevolgd en haalde ik mijn Tectum-diploma en leerde ik voor Voortgezet Dakdekker.”

Wat heb je in de loop van de tijd zien veranderen?

Jeffrey: “Sinds ik in dit vak begon is er veel veranderd hoor. Met name op het gebied van veiligheid en de materialen. Zo is er veel meer aandacht voor zaken als valbeveiligingen en de lichamelijke belasting. Vroeger was een rol dakbedekking 10 meter en nu nog maar 5 meter. Dat is op termijn toch een stuk beter voor je rug. Ook op het gebied van werkkleding is er veel verbeterd en we zijn natuurlijk steeds meer digitaal gaan werken. Denk maar aan het invullen van werkbonnen en rapporten.

Het bedrijf zelf heeft zich ook doorontwikkeld. Binnen dit familiebedrijf heeft Michael het stokje van zijn vader overgenomen. Hij is zelf ook met ons mee geweest in de bus en kent de praktijk. Michael gaat mee met de tijd en je krijgt de kans om je te ontwikkelen.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Jeffrey: “Voor mij is dat de diversiteit van de werkzaamheden. Elke dag is immers anders. Daarbij heb ik, ondanks dat er een planning is, de vrijheid om zaken op mijn manier te doen. Het geeft mij voldoening wanneer ik ’s middags van het dak afga en het geplande werk klaar is. Wat ik trouwens ook leuk erg vind, is om jonge collega’s iets te leren.”

Hoe is de sfeer binnen het bedrijf?

Jeffrey: “Die is zondermeer goed, anders zou ik hier niet zo lang werken. Bij ons is het allemaal erg laagdrempelig en als je een probleem hebt (dat werk- of privé gerelateerd is), dan stap je gewoon bij Michael binnen. Er is altijd begrip. De werkweek sluiten we gezamenlijk af met een vrijdagmiddagborrel. Die hadden we bij Van Haperen al voordat die was uitgevonden!“

Zou je het vak aan jongeren aanbevelen?

Jeffrey: “Zeker weten! Je kunt dit leuke vak grotendeels in de praktijk leren en een diploma halen. Binnen ons bedrijf krijg je alle kansen om jezelf te ontplooien en werk je meestal in de buurt.”

 

terug naar overzicht

Meer weten of een offerte aanvragen?

neem contact op