Van Haperen - Samen naar de top
menu
afspraak volg uw project inloggen

Complete dakrenovatie bij IEO Transformers

De Nederlandse vestiging van IEO Transformers is op een steenworp afstand gevestigd van Van Haperen Dakbedekkingen. Het gespecialiseerde bedrijf dat (hoogspanning)transformatoren produceert heeft ook een vestiging in Dubai. Vanuit de vestiging in Breda levert IEO voornamelijk aan netwerkbeheerders, stationbouwers en grote installateurs in Nederland, België en Duitsland.

Tijdens een bezoek aan IEO Transformers blikken Peter Kooijman (Technical Director IEO) en Michael van Haperen terug op de langdurige samenwerking en het recent afgeronde renovatieproject.

Hoe kijken jullie naar de langdurige samenwerking?

Michael van Haperen: “Zo uit mijn hoofd bestaat onze samenwerking ongeveer 25 jaar. De eerste contacten werden nog door mijn vader gelegd. In al die jaren bouw je een fijne band op en daarbij kennen we de eigenaar van IEO inmiddels erg goed.”

Peter Kooijman: “In de loop van de tijd ontstaat er een vertrouwensband en weet je precies wat je aan elkaar hebt. Het is overigens zo, dat lokaal zakendoen altijd onze voorkeur heeft.”

Hoe is de recente dakrenovatie tot stand gekomen?

Peter Kooijman: “In de afgelopen 25 jaar zijn er meerdere onderhoudswerkzaamheden en modificaties aan het dak geweest. Op een gegeven moment weet je dat er groter werk aankomt. Als bedrijf dat zich volop binnen de energietransitie begeeft wilden wij zonnepanelen plaatsen. Het was dus efficiënt om dit te combineren met het vernieuwen van de dakbedekking.”

Michael: “Wij hebben een advies uitgebracht dat op de langere termijn gericht is. Zo hebben we kritisch naar de materiaalkeuze gekeken en hoe we energetische verbeteringen konden realiseren. De toegepaste materialen hebben een hoge SRI-waarde (Solar Reflectance Index), wat een bijdrage levert aan het rendement van de zonnepanelen en tegelijkertijd de warmte buiten houdt. Wij konden dit project (ook prijstechnisch gezien) goed uitvoeren en de opdracht voelde echt als een gunning!”

Peter Kooijman: “Naast de renovatie van 12.000 m2 dakbedekking zijn er beplatingen, daglichtvoorzieningen zoals lichtkoepels en lichtdoorlatende panelen aangebracht. Ook is er een heel nieuw hemelwater- en noodoverloopsysteem aangebracht, dat van binnen het pand naar buiten toe loopt. We hebben zeer bewust voor duurzame kwaliteitsmaterialen gekozen. Dat geldt niet alleen voor de levensduur maar ook voor de isolatiewaarde. Dit laatste is nu (ondanks de hoge buitentemperaturen) al merkbaar aan de lagere temperatuur in de productiehal.”

Hoe kijken jullie terug op het verloop van de renovatie?

Michael: “Na opdracht konden wij snel schakelen, alleen doordat de weersomstandigheden dit voorjaar niet meewerkten, is het project wel iets uitgelopen.”

Peter Kooijman: “Voor ons leverde dat geen probleem op, omdat er geen tijdsdruk was. Nu de werkzaamheden zijn afgerond kijken wij tevreden terug. De uitvoering en de communicatie zijn goed verlopen. Dat we een vaste projectleider als aanspreekpunt hadden, heb ik als prettig ervaren.”

terug naar overzicht

Meer weten of een offerte aanvragen?

neem contact op