Van Haperen - Samen naar de top
menu
afspraak volg uw project inloggen

Ik zit hier echt op mijn plek!

Menno van Campenhout werkt sinds anderhalf jaar bij Van Haperen Dakbedekkingen. De 26-jarige werkvoorbereider woont momenteel samen met zijn vriendin in Waalwijk. Menno is graag onder de mensen en in zijn vrije tijd is hij regelmatig op een gezellig terrasje te vinden. We spreken Menno over zijn functie, werkzaamheden en ervaringen binnen ons bedrijf.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Menno: “Iedere dag start ik om 06.00u. Dat is het tijdstip dat onze dakdekkers met de juiste materialen vertrekken. Persoonlijk vind ik het belangrijk om dan zelf aanwezig te zijn en contact met de collega’s te houden. Na hun vertrek ben ik met veel verschillende werkzaamheden bezig. Dat varieert van het inkopen van materialen tot het maken van afschottekeningen maar ook het regelen van transport. Daarbij ben je vaak met meerdere projecten bezig en dat vraagt om scherpte om het overzicht te bewaren. Natuurlijk werk ik nauw samen met de uitvoerder en projectleider.”

Hoe ben je bij Van Haperen terechtgekomen?

Menno: “Eerder werkte ik bij een bedrijf in Etten-Leur als ondersteuner voor een productieafdeling tot een goede vriend mij vroeg of ik interesse had om zijn functie bij Van Haperen over te nemen. Michael heeft mij die kans gegeven en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Zelf heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.“

Wat voor opleiding heb je gedaan?

Menno: ”Dat ik een opleiding in de richting van de bouw zou gaan doen was redelijk vanzelfsprekend. Tijdens mijn jeugd ging ik al regelmatig graag met familie de bouwplaats op. Bouwkunde niveau 4 leek mij dus een passende opleiding.”

Wat maakt jouw werk leuk?

Menno: “In mijn functie maak ik een project van het begin tot het eind mee. Dat is niet bij ieder bedrijf het geval maar dat maakt het interessant. Ook is er veel variatie in de werkzaamheden daarbij vind ik vooral het zaken doen met leveranciers erg leuk. De dakenbranche is overigens ook verrassend interessant. Vroeger dacht ik; een dak is een dak, maar er is zoveel meer mogelijk op het dak.”

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

Menno: ”Als al mijn belangrijke zaken geregeld zijn. Zeker wanneer het echt druk is en ik ‘een deuk in mijn werk heb geslagen’. Dat maakt mij blij en dan rijd ik met een goed gevoel naar huis.”

Hoe is de werksfeer bij Van Haperen?

Menno: ” Van Haperen Dakbedekkingen is een overzichtelijk bedrijf waar veel mensen al lang werken. Met een aantal collega’s heb je echt een vriendschappelijke band. Buiten werktijd spreken we ook wel eens af om gezellig een biertje te drinken. Verder zijn dingen hier bespreekbaar en laagdrempelig. Het is zondermeer een fijn bedrijf.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Menno: “Allereerst wil ik graag meer ervaring opdoen, maar daarnaast start in binnenkort met de Ondernemers- en Kaderopleiding voor dakspecialisten (OKD). Dat wordt hier gestimuleerd en daar heb ik zin in! Op de lange termijn groei ik graag door richting de uitvoering en misschien nog later richting projectleider. Genoeg plannen en ambities dus! Ook privé heb ik nog wel wat plannen en wensen. Zo verhuis ik graag richting Breda met een huisje, gezinnetje, boompje en beestje (hondje).”

terug naar overzicht

Meer weten of een offerte aanvragen?

neem contact op