Van Haperen - Samen naar de top
menu
afspraak volg uw project inloggen

‘Duurzame groene daken’, is bij Van Haperen niet zomaar een kreet!

Van Haperen Dakbedekkingen is al vele jaren koploper op het gebied van duurzame daken. Directeur/ eigenaar Michael van Haperen en zijn team werken dagelijks aan het optimaliseren en innoveren van duurzame dakoplossingen.

Grondstoffen en materiaalkeuze

Michael van Haperen: “Veel mensen denken bij duurzame daken al snel aan een groen dak of zonnepanelen. Dat is logisch, maar toch komen er veel meer aspecten bij kijken. Vanuit onze expertise kijken we breder, bijvoorbeeld naar de beschikbare materialen en de arbeids- en logistieke processen. Zo beoordelen we producten en grondstoffen kritisch. Waar bestaan ze uit, waar en door wie zijn ze gemaakt en wat kunnen we ermee doen in de eindcyclus. Een groen dak is natuurlijk pas echt groen wanneer er bio based materialen zijn toegepast.

Afvalprocessen

Bij onderhouds- en renovatieprojecten komen vaak veel afvalmaterialen vrij. Hiervoor beschikken wij een eigen milieustraat, waar we de afvalstromen scheiden en zoveel mogelijk grondstoffen recyclen.

Kennis overdragen

Juist omdat er op het dak tegenwoordig zoveel mogelijk is, hebben wij onlangs het unieke Dak Inspiratie Centrum gecreëerd. Dit is een prachtige ruimte waar we, aan kleine en middelgrote groepen, kennis over kunnen dragen. Daarnaast tonen we hier op het dak echte praktijkvoorbeelden van duurzame daken. Zo krijgen geïnteresseerden op één locatie een uniek inzicht. De eerste relaties die wij inmiddels mochten ontvangen waren ontzettend enthousiast over de locatie en de voorlichting.”

Sociaal en duurzaam

Dat Van Haperen Dakbedekkingen koploper is op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen, is niet onopvallend gebleven. Zo is Michael van Haperen door ‘Brabants Besten’ bekroond met een PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen). Ook mocht hij de Groene Pluim in ontvangst nemen, omdat het bedrijf is in staat om zowel duurzame technieken en innovatieve ontwikkelingen op te pakken en te introduceren.

Dit zeggen partners op het gebied van duurzaamheid

“Als gemeente zijn wij trots op innovatieve ondernemers zoals Van Haperen. Hoe mooi dat het Dak Innovatiecentrum tot stand is gekomen in samenwerking met de gemeente, het onderwijs en andere bedrijven. Het laat weer zien dat veranderen sneller gaat als we samen optrekken. Ik hoop dat het andere MKB’ers inspireert om proactief en stap voor stap mee te veranderen naar een duurzame economie.” - Carla Kranenborg-Van Eerd, wethouder economische zaken

“Het gebeurt niet zo vaak dat ik ‘door het dak ga’ als ik een bedrijf bezoek. Bij van Haperen is dit gebeurd zowel letterlijk als figuurlijk! Wat een leuke en innovatieve manier om duurzaamheid voor je dak op grote hoogte te presenteren.” - Jeroen de Lange, Interim-directeur Green Chemistry Campus Bestuurslid en founder de Groen pluim

terug naar overzicht

Meer weten of een offerte aanvragen?

neem contact op