Van Haperen - Samen naar de top
menu
afspraak volg uw project inloggen

Een dakdekker met een verhaal

Ryan van de Heuvel werd 23 jaar geleden in Vlaardingen geboren en woont al jaren in Breda. De jeugd van Ryan verliep niet bepaald vlekkeloos en zijn ‘rugzak’ werd gevuld met zeer onprettige ervaringen. Na een gedwongen uithuisplaatsing bracht hij een aantal jaren bij een pleeggezin door. Zijn gedrag werd in die periode als moeilijk bestempeld en Ryan kwam op een cluster 4 Koksopleiding terecht. Een cluster 4-school is voor leerlingen die specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben. Daar voelde hij zich ook niet echt thuis en bovendien was een carrière als kok geen toekomstdroom.

Dakdekkersopleiding

Min of meer bij toeval kwam hij met het vak als dakdekker in aanraking. Ryan startte de dakdekkersopleiding bij Tectum, waar hij werken en leren kon combineren. Tijdens de opleidingsperiode kwam er een vrij abrupt einde aan zijn dienstverband bij zijn toenmalige werkgever. Op zoek naar een nieuwe baan als dakdekker raakte Ryan in contact met Van Haperen Dakbedekkingen en ging direct aan de slag.

Ommekeer in mijn leven

Ryan: “Eigenlijk heb ik heel mijn leven alles zelf moeten doen en daarbij moest ik ook nog eens tegen de maatschappij vechten. Toen ik bij Van Haperen Dakbedekkingen begon, was het best even zoeken om mijn plekje te vinden. Met mijn instelling en door hard te werken kreeg ik al snel de acceptatie en waardering. Mijn collega voorman Jack Leesmans heeft daarbij ook een belangrijke rol gespeeld door mij goed en geduldig te begeleiden. Niet alleen in mijn vak maar ook als persoon kon ik daardoor groeien. Dat is iets waar ik hem erg dankbaar voor ben. Ook mijn moeder, die mij als de beste kent, heeft Jack een persoonlijke brief geschreven, om hem te bedanken voor de ommekeer in mijn leven.

Trots

Op dit moment kan ik wel zeggen dat ik erg blij en tevreden ben. Sinds kort heb ik een vast contract en daar ben ik zo ontzettend trots op, dat ik het ingelijst boven mijn bed heb hangen! Inmiddels heb ik ook de dakdekkersopleiding niveau 1 en 2 afgerond en start ik binnenkort met niveau 3. Nee, ik ben zeker nog niet uitgeleerd en heb de ambitie om verder door te groeien. Dat is iets wat ze bij Van Haperen Dakbedekkingen ook stimuleren en toejuichen. Het is voor mij dan ook absoluut de juiste keuze geweest om hier te gaan werken.

Ontzettend leuk vak

Het werk dat ik doe is afwisselend en dat is erg leuk. We werken aan verschillende soorten (renovatie)projecten, bedrijfspanden, flats enz. Je bent altijd lekker buiten in beweging! Het branden van dakbedekking vind ik zelf het mooiste om te doen. Het is prachtig om een kunstwerk van het dak te maken. Hoe meer details, hoe beter en des te groter de uitdaging.

Fijne werkgever

Voor Van Haperen Dakbedekkingen is het erg fijn werken. We krijgen altijd goede materialen en door onze prettige materiaaldienst, hoeven we niet veel te sjouwen. Heb je een keer nieuw gereedschap nodig, dan hoef je het maar te vragen. Daarnaast werken we meestal in vaste ploegen, is de werksfeer ideaal en is er iedere dag genoeg ruimte voor humor op de werkvloer. Op zijn tijd is er ook een borrel en hebben we een BBQ of personeelsfeestje.

Wat voor mij ook prettig is zijn de werktijden en locaties. Ik woon zelf in de Haagse Beemden op een steenworp afstand van het bedrijf en wordt iedere ochtend thuis opgehaald. We werken bijna altijd in de regio en dan heb je weinig reistijd. Ik moet er niet aan denken om elke dag lang in de file te staan.

Vrije tijd

Wanneer ik ’s avonds thuiskom, kan ik bijna altijd terugkijken op een geslaagde werkdag. Regelmatig ga ik dan wat chillen met vrienden. Echte hobby’s heb ik niet en een ontzettende sportman ben ik ook niet. Door het werk krijg ik overdag eigenlijk wel genoeg beweging, al wil ik vanaf volgende maand toch wat gaan fitnessen.

Lekker in mijn vel

Door de juiste opleiding, het werk en mijn werkgever zit ik nu eindelijk lekker in mijn vel. Dat geeft mij rust en vertrouwen voor de toekomst.

Als jongeren nog niet weten wat ze moeten gaan doen en lekker met hun handen willen werken, dan zeg ik: wordt dakdekker bij Van Haperen Dakbedekkingen! Je komt hier in een warm bad terecht met vele mogelijkheden. Bovendien is het een mooi beroep met toekomstperspectief!”

terug naar overzicht

Meer weten of een offerte aanvragen?

neem contact op